Akustik leverance til PH´s eget hus i Gentofte | 2rethink furniture

Akustik leverance til PH´s eget hus i Gentofte

June 16, 2022

Akustik leverance til PH´s eget hus i Gentofte

Ja der er nogle opgaver som er lidt mere specielle end andre. Måske ved første øjekast relativt simple, men når man går ned i detaljerne så bliver det komplekst for at blive helt perfekt. Denne måneds lille blogpost handler om en sådan opgave. 

I 1937 valgte lampedesigneren og arkitekten Poul Henningsen af opføre et parcelhus til sig selv og familien på Brogårdsvej i Gentofte. Huset blev opført i betonbyggesten med døre og vinduer i jern malet i blymønje. PH kaldte selv huset for ”Gentoftes grimmeste hus”, og det var da også på alle måder en provokation mod traditioner, konventioner og pænhed. Men det skulle vise sig også at blive et varsel om en helt ny måde at bygge og leve på – en forløber for efterkrigstidens parcelhus. Realdania By & Byg erhvervede ejendommen i 2014 for at restaurere og sikre huset for eftertiden. (tekst Realdania)

I foråret 2022 ønskede de nuværende lejere at forbedre akustikken. Man spurgte Realdania om lov og koblede kunstner Malene Bach på projektet. Man ønskede en smuk akustikløsning i et skræddersyet mål, som matchede 100 % til huset og var i tråd med reglerne udstukket omkring fredning og besvarelse af huset. Projektet krævede en del farveprøver til Malene fandt de helt rigtige. Akustikpladerne er lavet af presset spagnum uden rammer, beslag eller andet unødige designkomponenter. Et simpelt ærligt produkt. 

Lejeren Arkitekt MAA Sebastian Skovsted skriver " Kære Jens. Jeg har fået taget et par billeder af vores akustikløsning. Vi er blevet rigtig glade for den, både visuelt og ikke mindst har det hjulpet meget på lydniveauet. Tak for din tålmodighed og hjælp med projektet:-) 

Akustikplader PH´s hus i Gentofte