Flimmer for øjnene ved brug af akustiklameller? Sådan undgår du. | 2rethink furniture

Flimmer for øjnene ved brug af akustiklameller? Sådan undgår du.

Januar 04, 2024

Flimmer for øjnene ved brug af akustiklameller? Sådan undgår du.

Hvorfor får man flimmer for øjnene når man ser på nogle typer akustiklameller ? Og hvad kan man gøre for at mindske flimmeren ?

Mange både private og erhvervsvirksomheder har gennem de sidste par år købt meget prisvenlige akustiklameller uden at forstå produktet helt rigtigt. Det har været ret billigt og let at købe i byggemarkeder, eller hos nye udbydere der har set denne kraftige tendens og et boomende marked. Det er ærgerligt. Alt for mange opsætter lyse akustiklameller i et stort felt / over en stor vægflade - og så sker der det, at øjet ikke kan finde et fikspunkt når man kigger på væggen. Så blafrer ens øje frem og tilbage i desperat forsøg på at finde noget det kan fokusere på. Det er super ubehageligt og giver folk nærmest kvalme, hovedpine og koncentrationsbesvær. Ofte vil mødelokaler nærmest være umulige at være I hvis man ikke har lavet løsningerne rigtigt. 

Hvad er så løsningen på at undgå flimmer for øjnene?

Har du endnu ikke købt paneler så kig gerne efter paneler hvor stavene har forskellige bredder, nogle tynde nogle lidt tykkere. De koster ofte lidt mere men det er godt givet ud. Du kan også tænke i et bedre design og undgå at bruge for store ubrudte flader, men sørge for der er noget på væggen hvor øjnene kan falde til ro. Det kan være et område med filt, nogle hylder, et felt med et spejl, en opslagstavle, TV eller nogle planter. Dette er således også løsningen for dig der allerede har problemet og vil løse det. Find elementer at sætte udenpå lamellerne så løser det sig. Mangler du ideer eller løsninger så kig i vores webshop eller send en mail. 

Se eks. casen her hvordan en dygtig arkitekt har lavet en lamelvæg helt perfekt. Billedet er fra Rambøll, hvor arkitekten har brugte de flotte runde moscirkler og en lamelvæg med forskellige bredder på stavene. Moscirklerne finder du her.

Du kan også med fordel tænke mere bæredygtigt og købe de smukke akustiklameller i genbrugstræ som vi bla. sælger til HIFI klubben - dem finder du her. De er lavet af mindre stave i mange forskellige størrelser og form hvilket øjet meget bedre kan kigge på uden flimmer. Du kan evt. selv tage forbi i Lyngby eller Roskilde og se dem der. 

Akustik lamelvæg uden flimmer for øjnene

Undgå flimmer for øjnene og køb akustik i genbrugstræ

Smukke træpaneler uden flimmer