Brugt gymnastikgulv blev til nye møbler. | 2rethink furniture

Brugt gymnastikgulv blev til nye møbler.

October 21, 2021

Brugt gymnastikgulv blev til nye møbler.

Vandskade. Utroligt ærgerligt for denne skole i Hinnerup ved Århus. Gymnastikgulvet skal fjernes, der skal lægges ny isolering og der skal lægges et helt nyt sportsgulv. Børnene kan ikke være i hallen og dyrke motion - alle er umiddelbart sure ! - ja altså på nær os. Vi fik nemlig nys om gymnastikgulvet, tog hurtig action, købte gulvet for en fair pris og reddede gulvet så vi kan give det et nyt liv. Et nyt liv som bordplader. Et liv ude hos forskellige typer kunder som eks. sportsklubber og virksomheder hvor bordpladerne vil blive brugt til mødeborde, cafeborde og skriveborde.

Hvorfor nødvendigvis købe nye møbler af nye materialer når gamle materialer har så meget mere historie og sjæl. Normalt bliver et gulv med vandskade flået op og kørt til forbrænding, det skal vi stoppe. Ofte er vandskader kun et mindre sted på et gulv som det også var tilfældet her. Altså var store dele af gulvet helt perfekt til det vi kan bruge det til. Godt "skrald" skal ses som en ressource. Og her får kunden jo en god del penge for deres skrald frem for at bruge penge på at få det brændt af. Med denne tankegang kan vi nærme os Cirkulær økonomi. 

Du kan følge projektet her på siden og der vil blive langt nye billeder op fra næste etape. Som sker i værkstedet hvor der skal laves nogle lækre kanter, overfladen pudses og der skal monteres stel. Spørg endelig hvis du er blevet nysgerrig eller hurtig vil sikre dig nogle unikke borde. Så laver vi en reservation. Det er ikke helt til at vide hvor hurtigt de bliver solgt. Projektet laves i samarbejde med arkitekt Martin Hartmann som du måske kender fra Hexparket fra Junckers. 

Brugt gymnastikgulv bliver til bordplader

Gammelt sportsgulv bliver til nye designmøbler