Bæredygtighed i indretningsopgaver

Bæredygtighed indenfor møbler og indretning er et centralt element i 2RETHINKs forretningsgrundlag. 2RETHINK betyder "at gentænke" og leger med ordene : recycle, reuse, reduce waste, reboost local crafts, respect climate, reclaim wood, redesign, reinnovate mv. Vores definition af bæredygtighed er således, at se på alle disse aspekter i indretningsopgaver og møbeludvælgelse og salg. 

Her en gennemgang af hvordan vi oversætter nogle af begreberne. 

  • RECYCLE. Genbrug af materialer.  Emeco´s stole er et godt eksempel på en af de producenter vi arbejder med som har en meget højt af genbrug i deres produkter.
  • REUSE. Vi sælger en del brugte møbler, særligt meget lækre og velbevarede vintage designmøbler. Serien Fabriqua er et godt eksempel på at vi istandsætter gamle fabriklamper og giver dem et nyt liv. DVELAS som genbruger brugte skibssejl er et andet eksempel på møbler som vi stolt sælger. 
  • REDUCE WASTE. Plastic er et typisk produkt i møbelsammenhænge og når muligt undgår vi det også sælger eks. stole i bioplastik i stedet, eller eks. akustik i biomateriale frem for PET plast. Det betyder langt mindre skrald på den lange bane og valg af materialer som er nedbrydelige. 
  • REBOOST LOCAL CRAFTS. Vi ønsker at lokale små samfund sikres gode levevilkår og arbejdspladser bibeholdes lokalt. Både i Danmark med også I lande rundt i Verden. Vores samarbejde med Wonderwall Studios er et bevis på at dette arbejde lykkes. Se gerne deres video.
  • RESPECT CLIMATE. Vi stiftede 2rethink under COP 15 i København, det taler næsten for sig selv. At bevare klodens ressourcer ligger os meget på sinde. 
  • RECLAIM WOOD. (genbrugstræ). Vi sourcer træ fra flere ophuggere i Europa og leverer således eks. barn wood fra gamle engelske lader og træ fra gamle vinslotte mm. At arbejde med genbrugstræ er for os langt mere interessant og bæredygtigt frem for virksomheder som kun taler om FSC. 
  • REDESIGN. Alt for ofte smides mange møbler ud. Vi går modsat og ser på om det nuværende inventar kan bruges på en ny måde, måske skal blot farver på væg opdateres eller reolen have en ny lækker bagside. Det kalder vi redesign.