På vej mod bæredygtighed | 2rethink furniture

På vej mod bæredygtighed

Bæredygtighed. Missionen er at være Danmarks mest kreative leverandør af grønne innovative indretningsløsninger.  Bæredygtighed er 2RETHINKs pejlemærke. Vi skal hen mod rigtige bæredygtige løsninger, men der er en vej derhen. Ejer Jens Mathiasen holder jævnligt foredrag om bæredygtigt design og hvordan det potentielt kan integreres i indretningsopgaver.

2RETHINKs navn er jo valgt på baggrund af ordene : to recycle, to reuse, to reduce waste, to reboost local crafts, to respect climate, to reclaim wood, to redesign, to reinnovate mv. 2RETHINK læner sig op af Bruntland rapportens definition af bæredygtighed og FN´s 17 verdensråd men har naturligvis måtte definere et eget univers og se på mange forskellige grader af bæredygtighed og finde veje til at nå derhen. Vi er i proces. 

Her er en gennemgang af hvordan 2RETHINK´s RE univers er skabt. 

  • RECYCLE. Genbrug af materialer. 2RETHINK leder hele tiden efter de bedste møbler og designelementer som er designet af genbrugsmaterialer. Særligt genbrugstræ, glas, fliser, kaffegrums, papir, pap mv. Emeco´s stole er et eksempel på en af de producenter som har en meget højtniveau  af genbrug i deres produkter.  
  • REUSE2RETHINK både køber og sælger brugte møbler, særligt meget lækre og velbevarede vintage designmøbler. Den egen udviklede serie "Fabriqua" og samarbejdet med Skinflint Design er også et godt eksempel på REUSE. Her istandsættes gamle fabriklamper fra eks. en nedlagt fabrik i Polen og gives nyt liv. Leverandøren DVELAS genbruger brugte skibssejl og laver nye lækre møbler, stole, lamper mv og er et andet eksempel på møbler som 2RETHINK stolt sælger.  
  • REDUCE WASTE. Plastik er et typisk designmateriale i møbelsammenhæng qva styrke og muligheden for at lave særlige forme. Vi har fokus på eks. produkter lavet af Ocean plastics hvor man eks. bruger gamle fiskenet som smeltes om til nye produkter. Så vi reducerer skrald i havene. 
  • REBOOST LOCAL CRAFTS2RETHINK ønsker at lokale små samfund sikres gode levevilkår og arbejdspladser bibeholdes lokalt. Både i Danmark men selvfølgelig også I lande rundt i Verden. 
  • RESPECT CLIMATE.  2RETHINK blev stiftet under COP 15 i København, det taler næsten for sig selv. Palau fra Holland Palau er eks. udvalgt fordi de bruger en del af deres overskud på at redde verdens Koralrev gennem en fond. Så når du køber møbler hos 2rethink så støtter du eks. dette projekt. 
  • RECLAIM WOOD. (genbrugstræ). 2RETHINK sourcer træ fra flere ophuggere i Europa og leverer således eks. barnwood fra gamle engelske lader og træ fra gamle nedlagte vinslotte, gamle skihytter i Østrig mv. At arbejde med genbrugstræ er langt mere interessant frem for virksomheder som kun taler om FSC, hvor det jo "blot" handler om, at genplante et træ som er fældet. Hvorfor i det hele taget fælde træ hvis vi har gode brugte materialer liggende.  
  • REDESIGN. Alt for ofte smides mange møbler ud. 2RETHINK går modsat og ser på om det nuværende inventar kan bruges på en ny måde, måske skal du bare ændre designet på nogle af dine møbler, give ny maling, skifte bordplader eller lign. Vis os dine materialer og lad os sammen se på om vi kan redesigne dem. Det kan man ofte.