Nytårstalen. Mee to, bæredygtighed, kildesortering og pas på greenwash. | 2rethink furniture

Nytårstalen. Mee to, bæredygtighed, kildesortering og pas på greenwash.

January 15, 2022

Nytårstalen. Mee to, bæredygtighed, kildesortering og pas på greenwash.

Det er efterhånden tradition af Dronningens og Statsministerens tale efterfølges af endnu en tale - nemlig nytårstalen fra 2RETHINK. Mette talte ikke som meget om Corona og jeg får også lyst til at lukke øjnene, men Corona vil også her i 2022 sætte store spor på vores måde at arbejde på. Vi vil se fortsat meget mere flexarbejde, stadig mange flere digitale møder, heraf måske 25 % hjemmefra og mange firmaer vil reducere rejsebudgettet med op mod 50 %. Alt det er jo åbenlyst for de fleste. Det vil stadig ind i 2022 betyde mulige besparelser på området for klassiske arbejdspladser (faste skriveborde) men øge udgifterne til anderledes mødelokaler med mere opgraderet IT udstyr. Nu gider vi altså ikke længere halv dårlige teams mødelokaler, men må kæle lidt mere for detaljen med måske bedre mødestole, bedre akustikregulering mv. 

Vi forudser mee to debatten og dialogen om, hvordan vi sikrer der er plads til forskellighed vil fortsætte og det vil betyde nogle firmaer skal indrette sig endnu mere åbent og transparent. Folio vil blive taget ned fra glasvægge ind til mødelokaler, så man kan se ind, og 1:1 samtaler vil muligvis blive mere erstattet af møder med flere deltagere. Det betyder måske lidt nye bordtyper mv. 

De nye guidelines fra Forbrugerombudsmanden omkring bæredygtighed (læs evt. mere her) vil også betyde at mange skal gentænke hvordan man bruger farven grøn i projekter som omhandler skiltning og indretning. Der skal selvfølgelig indkøbes med stræben efter bæredygtighed, men mange firmaer skal nok være noget mere forsigtige med hvordan de bruger buskaberne aktivt i skiltning og på sociale medier. Særligt her står 2RETHINK med god bistand, så du ikke risikerer greenwash på baggrund af miljøfornuftige indkøb men også kommunikerer rigtigt omkring det. Vi er netop nu igang med flere spændende samarbejder med kunder hvor vi eks. formidler hvordan deres eget skrald kan konverteres til nye stole. Det skal der kommunikeres om, men på den rigtige måde. 

De nye regulativer for kildesortering (læs mere her) vil betyde at mange firmaer går igang med bedre sortering og at de vil fjerne de personlige skraldespande til fordel for mere centrale kildesorterings spande. Her vil vi se en betydelig vækst. Herunder et par billeder af kildesorterings system som forhandles af 2rethink.

Det var ordene for nu, rigtig godt Nytår. Bevar Danmark.