Bæredygtighed i indretningsopgaver | 2rethink

Bæredygtighed i indretningsopgaver

Bæredygtighed. Missionen er at være Danmarks førende leverandør af bæredygtige indretningsløsninger.  Bæredygtighed er 2RETHINKs forretningsgrundlag. Jens holder jævnligt foredrag om bæredygtigt design og hvordan det integreres i indretningsopgaver. 2RETHINK navnet er jo også netop valg på baggrund af ordene : to recycle, reuse, reduce waste, reboost local crafts, respect climate, reclaim wood, redesign, reinnovate mv. 2RETHINK læner sig stærkt op af Bruntland rapportens definition af bæredygtighed og FN´s 17 verdensråd men har naturligvis måtte definere et eget univers og se på mange forskellige grader af bæredygtighed.

Her er en gennemgang af hvordan 2RETHINK´s re univers er skabt. 

  • RECYCLE. Genbrug af materialer. 2RETHINK leder hele tiden efter de bedste designstole og møbler som er lavet af genbrugsmaterialer. Pap, papir, glas, træ, kaffe, sand  Emeco´s stole er et eksempel på en af de producenter som har en meget højtniveau  af genbrug i deres produkter. Brd. Price er en af de kunder som har valgt stole med dette som designparameter. 
  • REUSE. 2RETHINK både køber og sælger brugte møbler, særligt meget lækre og velbevarede vintage designmøbler. Den egen udviklede serie "Fabriqua" er et godt eksempel på REUSE. Her istandsættes gamle fabriklamper fra eks. en nedlagt fabrik i Polen og give nyt liv. DVELAS genbruger brugte skibssejl og laver nye lækre produkter, og er et andet eksempel på møbler som 2RETHINK stolt sælger.  Profession højskolen Metropol er en af de kunder som har købt eks. produkter af genbrugssejl. 
  • REDUCE WASTE. Plastik er et typisk designmateriale i møbelsammenhænge men køb hellerestole i bioplastik i stedet, eller eks. akustikprodukter lavet af biomateriale frem for PET plast. Det betyder langt mindre skrald på den lange bane. Vælg materialer som er nedbrydelige. 
  • REBOOST LOCAL CRAFTS. 2RETHINK ønsker at lokale små samfund sikres gode levevilkår og arbejdspladser bibeholdes lokalt. Både i Danmark men selvfølgelig også I lande rundt i Verden. Samarbejdet med Wonderwall Studios er et godt bevis på at dette arbejde lykkes. Her giver man virkelig en god løn for et godt produkt, selvom produktion er i Indonesien. Se meget gerne deres video. 
  • RESPECT CLIMATE. 2rethink blev stiftet under COP 15 i København, det taler næsten for sig selv. Palau fra Holland Palau er eks. udvalgt fordi de bruger en del af deres overskud på at redde verdens Koralrev gennem en fond. Så når du køber møbler hos 2rethink så støtter du eks. dette projekt. Blandt de referencer der har købt ind i denne tanke er eks. Københavns Kommune. 
  • RECLAIM WOOD. (genbrugstræ). 2RETHINK sourcer træ fra flere ophuggere i Europa og leverer således eks. barnwood fra gamle engelske lader og træ fra gamle nedlagte vinslotte, gamle skihytter i Østrig mv. At arbejde med genbrugstræ er langt mere interessant og bæredygtigt frem for virksomheder som kun taler om FSC, hvor det jo "blot" handler om, at genplante et træ som er fældet. Hvorfor i det hele taget fælde træ hvis vi har gode brugte materialer liggende.  En kæde som Hi-Fi klubben køber genbrugstræ.  
  • REDESIGN. Alt for ofte smides mange møbler ud. 2RETHINK går modsat og ser på om det nuværende inventar kan bruges på en ny måde, måske skal du bare ændre designet på nogle af dine møbler, give ny maling, skifte bordplader eller lign. Vis dine materialer og lad os sammen se på om vi kan redesign dem. Det kan man ofte.  En kunde som Danmarks grønne Investeringsfond har eks. købt vintage design.