Lydisolering af gamerværelse. Lidt hjælp til dig som forældre. | 2rethink furniture

Lydisolering af gamerværelse. Lidt hjælp til dig som forældre.

February 02, 2022

Lydisolering af gamerværelse. Lidt hjælp til dig som forældre.

Er du også udfordret af din søn eller datters evige råben fra værelset når der games ? Har I måske allerede taget et hav af konflikter og drøftet mere end 10 gange hvordan man altså ikke bør råbe i mikrofonen eller ligefrem skrige af modstanderne i Fornite eller FIFA? Sproget er måske heller ikke altid lige kønt ? 

Problemet er kendt. Den gode løsning handler selvfølgelig ikke om lydisolering men mere barnets selvbeherskelse og kontrol. Det kan dog (belært af erfaring) tage nogle år før din teenager rigtig lærer at beherske sig, men hvad kan du så gøre i mellemtiden for at dæmpe noget af lyden ?

Kender du lidt til lyd ? Godt at huske er, at lyd spreder sig og lyd vil væk. Lyd vil ud gennem et nøglehul, ud under en dør, bare væk - og nok desværre ud mod dig. Lyd er som væske - det skal nok finde en vej ud af teenage værelset. Og ja, lyd kan gå gennem hårde materialer. Det gør lyd meget besværligt. 

Hvad kan man gøre for at dæmpe støj fra gaming ? Her er en top liste til dig som vil lyddæmpe mod en gamer og søger løsningen i lyddæmpende materialer. 

1. Lydisoler døren. Er nøglehul dækket. Er der passage under dør ? Tænd evt. lyset om aftenen i værelset og sluk i rummet ved siden af. Kan du se lys ? Så er der passage som skal tætnes. Brug her gode enkle selvklæbende tætningslister og gummilister som du køber i et byggemarked. Sæt dem så du ikke længere ser lys. Dæk nøglehul med noget. Det er første step. 

2. Åbn vinduet. Lad et vindue stå lidt åben. Så suser en del støj ud den vej og så får dit ellers meget søde barn også lidt frisk luft. 

3. Se på teknikken. Tales der højt fordi mikrofonen er mindre god. Måske er bedste investering en ny god mikrofon eller at skrue lydstyrken op eller ned. Headset kan også med fordel være af modellen som er lukket som gør at andre lyde udefra lukkes ude. Så kan man bedre fokusere og måske selv skrue ned for lyden. 

4. Hvordan er lyset? Er der mørkt på værelset ? ellers kan I lege med lyssætningen så det bliver lidt lækkert og rart. Måske en ny lampe med noget lysdæmper. Jo mørkere værelset er jo mere pres og jo mere alene kan man også føle sig og presset. Det giver mere lyd. 

5. Er det behov for lidt gode akustikplader ? Måske er alle vægge rå og og så er der er få bløde materialer. Noget blødt der kan holde fast i støjen. Her er vores Konto akustikplader meget oplagte - dem ser du her. De er relativt billige, nemme at sætte op uden værktøj. De er gode til at tage toppen af støjen. Eks. de lyde som runger og slås frem og tilbage mellem væggene. Akustikpladerne hænger du op bag skærmen, måske ved døren og rundt i rummet hvor det virker naturligt. 

6. Se på den store lydisolering. Er der store udfordringer mellem værelser eks. 2 teenagere på hver sin side af en væg. Så skal I overveje at bygge en ekstra væg og bruge Refelt plader. Her bygger i eks. en ny væg med lækre filtplader. Se princippet i videoen her

7. Overvej tæppe på gulvet. Et lidt lækkert tæppe holder også godt på lyd og måske på lidt tramp og rykken i en kontorstol Så overvej at skifte området under kontorstolen ud med et tæppe. Alt fra IKEA til dyre designmærker virker lige godt. 

8. Bøger. Ja vi ved godt at din teenager ikke har mange bøger. Men en god stor bogreol med bøger er perfekt som støjregulator. Lyde kan godt lide at putte sig lidt ind mellem bøgerne. Værd at overveje. 

9. Vamsede gardiner. Du kender de tykke velour gardiner på en god restaurant eller i biografen. De er super gode til at dæmpe støj. 

10. HJÆLP FRA EN VEN. Sidste løsning er for dig som ikke kan overskue projektet. Ring til os, lad os gøre hvad vi kan. 

vh. Jens Mathiasen, far til gamer guitar spillende dreng og musikglad syngende danse pige.